Týden na pláži v Řecku? Máme pro vás pár zajímavých tipů

Týden na pláži v Řecku? Máme pro vás pár zajímavých tipů

Dovolená zrovna v Řecku láká nesčetnými možnostmi. Můžete si užít antické památky na Krétě nebo v Athénách, ale také strávit prosluněný týden na vyhlášených řeckých plážích. Pokud máte slabost spíše pro druhou variantu, můžeme vám dát několik zajímavých rad, aby vaše dovolená byla skutečně dokonalá…

Desítky různých lokalit, stačí se jen trochu informovat

Když si chcete vybrat vhodnou dovolenou v Řecku, musíte mít zcela jasno o její náplni. Vedlejší je, jestli se sem dopravíte autobusem, vlastním autem nebo letecky či jak bude vyřešena otázka stravování. Chodit po skalách nebo národních parcích? Ležet na pláži a užívat si pohostinnost místních? Nebo snad navštěvovat památky odkazující na minojskou nebo byzantinskou minulost této lokality? Možností je zde skutečně dost na to, aby si vybral úplně každý. Pokud byste rádi týden pod slunečníkem, doporučíme laskavě pár atraktivních lokalit.

Nabízí se třeba malebný ostrov Zakynthos v Jónském moři. Vládl zde údajně i bájný Odysseus, lokalita nese jméno podle další mytické postavy, Zakyntha, syna Dardanova. Pokud vás uchvátí záliv s azurovou vodou nebo cesta lodí za návštěvou takzvané Modré jeskyně, budete tu zcela správně. Krásné nížiny, ale i skalnaté útesy. Více než čtyři sta kilometrů čtverečních odpočinku a letní zábavy, co více ještě dodat?

Nebo zvolit Korfu? I tam je totiž krásně. Jde o další z takzvaných Jónských ostrovů, nacházejících se na západě země. Korfu, kterému rodilí Řekové přezdívají Kerkyra, je rájem nekonečné zeleně, za kterou zde odpovídají hlavně olivovníky. Letní teploty tu dosahují třiceti stupňů Celsia ve stínu, pokud se rozhodnete přijet v září nebo v říjnu, pořád vás bude očekávat zhruba pětadvacet stupňů Celsia. Teplé léto a typicky středomořské klima, to je báječná kombinace pro každého, kdo si chce během dovolené hlavně odpočinout na pláži.

Řecko je zkrátka zemí mnoha krás, tisíciletá kultura se zde spojuje s velkou pohostinností místních, kteří se rádi a často usmívají. Když proniknete do tajů místních ostrůvků, bude vám jasné, že důvodů k radosti je tu skutečně hodně. Navštívíte třeba Krétu, pohoří Olymp nebo starobylé Athény s kouzelnou atmosférou?

Sdílet článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *